Vinařství:
CELLER DEL ROURE
Ročník: 2019
Zbytkový cukr: 2 g/l
Obsah kyselin: 5,7 g/l
Obsah alkoholu: 13 %
Zrání v amforách: 6 měsíců
Oblast: Valencia
Červené suché víno vyrobené z udrůdy GARNACHA 70% , MANDO 30%. Vinice leží v nadmořské výšce okolo 570 metrů a hektarový výnos nepřesahuje 2500 kg/Ha. Půda je jílovito písčito-vápenitá. Hrozny se sbírají ručně do malých 15 kg beden a po odstonkování se provádí ruční třídění jednotlivých bobulí tak, aby se do procesu zpracování dostaly jen ty nejzdravější části bobulí. Následuje spontánní fermentace v nerezových tancích 20 dní s následnou samovolnou malolaktickou fermentací. Dalším krokem je plnění samospádem do amfor o objemu 2800 litrů, kde víno zraje 4-6 měsíců. Amfory jsou velmi staré, původem ze 17 století. V podzemní galerii, kde se amfory nachází, je celkem 97 amfor o objemu 2800 a 600 litrů. 20 z nich Celler del Roure zrestauroval a požívá k výrobě vína. Galerie je 8 metrů hluboko a je zde po celý rok konstantní teplota, víno tak zraje v těch nejoptimálnějších podmínkách. Amfory jsou vyrobeny z vypálené hlíny (terracota) a jejich hlavní výhodou je, že nepředávají do vína žadné aromata čí taniny, jako je tomu u dřevěných sudů. Materiál je navíc porovitý a dochází tak k mikrooxidaci, která významně ovlivnuje charakter vína při jeho zrání.
Popis : víno má rubínově červené zabarvení a vyšší viskozitu. Vůně je čerstvá, svěží, jemná kořenitost, bílý pepř, lékořice, výrazná ovocnost, červené ovoce a lesní plody. Chut je středně plná, projevem lehčí s jemnými taniny, kořenitě-ovocné, a hlavně skvěle pitelné. Velmi dobře udělané víno z amfor za velice příznivou cenu.
Víno je vhodné k pečenému a grilovanému maso, uzeninám, středně zralým sýrům
TEPLOTA PODÁVÁNÍ: 14°C
OCENĚNÍ : 91 bodů Robert Parker 2019 Wine Advocate
Odkaz na video, kde je ukázána podzemní část vinařství s amforami : https://www.youtube.com/watch?v=keJ4Aqm2je4
Certifikáty:
Ročník: 2019
Zbytkový cukr: 2 g/l
Obsah kyselin: 5,7 g/l
Obsah alkoholu: 13 %
Zrání v amforách: 6 měsíců
Oblast: Valencia
Červené suché víno vyrobené z udrůdy GARNACHA 70% , MANDO 30%. Vinice leží v nadmořské výšce okolo 570 metrů a hektarový výnos nepřesahuje 2500 kg/Ha. Půda je jílovito písčito-vápenitá. Hrozny se sbírají ručně do malých 15 kg beden a po odstonkování se provádí ruční třídění jednotlivých bobulí tak, aby se do procesu zpracování dostaly jen ty nejzdravější části bobulí. Následuje spontánní fermentace v nerezových tancích 20 dní s následnou samovolnou malolaktickou fermentací. Dalším krokem je plnění samospádem do amfor o objemu 2800 litrů, kde víno zraje 4-6 měsíců. Amfory jsou velmi staré, původem ze 17 století. V podzemní galerii, kde se amfory nachází, je celkem 97 amfor o objemu 2800 a 600 litrů. 20 z nich Celler del Roure zrestauroval a požívá k výrobě vína. Galerie je 8 metrů hluboko a je zde po celý rok konstantní teplota, víno tak zraje v těch nejoptimálnějších podmínkách. Amfory jsou vyrobeny z vypálené hlíny (terracota) a jejich hlavní výhodou je, že nepředávají do vína žadné aromata čí taniny, jako je tomu u dřevěných sudů. Materiál je navíc porovitý a dochází tak k mikrooxidaci, která významně ovlivnuje charakter vína při jeho zrání.
Popis : víno má rubínově červené zabarvení a vyšší viskozitu. Vůně je čerstvá, svěží, jemná kořenitost, bílý pepř, lékořice, výrazná ovocnost, červené ovoce a lesní plody. Chut je středně plná, projevem lehčí s jemnými taniny, kořenitě-ovocné, a hlavně skvěle pitelné. Velmi dobře udělané víno z amfor za velice příznivou cenu.
Víno je vhodné k pečenému a grilovanému maso, uzeninám, středně zralým sýrům
TEPLOTA PODÁVÁNÍ: 14°C
OCENĚNÍ : 91 bodů Robert Parker 2019 Wine Advocate
Odkaz na video, kde je ukázána podzemní část vinařství s amforami : https://www.youtube.com/watch?v=keJ4Aqm2je4
Certifikáty:
![]() ES-ECO-020-CV zemědělství EU |