Jedna z nejkvalitnějších rýží pěstovaných na evropském kontinentu. Pěstuje se přirozeným způsobem na v jižním podhůří španělských hor kde roste na přímém horkém slunci a je zavlažována studenou čistou horskou vodou. Diky těmto klimatickým extrémům dochází k její přirozené energetizaci. Velmi vhodná pro každodenní přípravu, velmi účinná při očistě organizmu s dodání potřebné energie.
Rýže je nejrozšířenější obilovinou na světě a zároveň základem zdravé výživy. Je nejvyváženější obilovinou z hlediska energií jin a jang a navíc lehce stravitelná.
Po uzrání je zbavena nepoživatelné slupky, čímž je označována jako rýže celozrnná (brown rice). Tato rýže obsahuje na rozdíl od rýže bílé velké množství polysacharidů, minerálů, vitamínů - zejména skupiny B a aminokyselin.
Podle některých zahraničních odborníků na výživu je tato rýže hodnocena jako jedna z nejlepších. Je pěstovaná v oblasti s malou hustotou osídlení a přírodou nezatíženou průmyslem. Jedním z několika důsledků vynikající kvality rýže je voda z horských pramenů, kterými je rýže zavlažována.
Nutriční hodnoty na 100g: energie: 1424kJ/340kcal, tuk 1,1g, z toho: nasycené mastné kyseliny 0,235g, sacharidy 79,2g, z toho: cukr 0,372g, protein 5,g, sůl 0,0021g
Země původu: Španělsko
Certifikáty:
CZ-BIO-001, zemědělská produkce EU