Tyto krátké trubky s velkým
průměrem, jemným vroubkováním a
rovnými konci jsou oblíbené
zejména na jihu Itálie. Dobře se na nich
drží jak omáčka, tak strouhaný
sýr. Jsou báječné pokud si
vaši strávníci
hlídají štíhlou linii,
protože díky svému tvaru vypadají na
talíři objemně.
Sdružení Alce Nero, italský výrobce
těstovin značky RAPUNZEL, pěstuje samo veškerou
špaldu a převážnou část
tvrdé pšenice pro výrobu
svých těstovin. Zbytek pšenice je
vykupován od biofarmářů z regionů Umbrie, Pulie a
Toskánsko a těstoviny tak mají čistě
italský původ. Jedinou další
ingrediencí základní řady těstovin je
pramenitá voda z lesů náhorní
plošiny Cesane. Výroba
probíhá tradičním způsobem, tj.
pomalým sušením více než 8
hodin při nízkých teplotách
maximálně do 65 °C. Proto mají tyto
těstoviny přirozenou charakteristickou chuť a při vaření do
al dente ideální strukturu. Italské
těstoviny RAPUNZEL můžeme skutečně doporučit i opravdovým
milovníkům tohoto pokrmu.
HMOTNOST: 500 g
ZEMĚ PŮVODU: Itálie
SLOŽENÍ: mletá tvrdá pšenice durum
z kontrolovaného ekologického
zemědělství
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek
obsahuje
obilniny obsahující lepek a
neobsahuje stopy jiných alergenů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
| Energetická hodnota | 1528 kJ/360 kcal |
|---|---|
| Tuky | 1,8 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 0,4 g |
| Sacharidy | 73 g |
| z toho cukry | 2,7 g |
| Vláknina | 3,5 g |
| Bílkoviny | 11 g |
| Sůl | < 0,01 g |
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Těstoviny
sušené bezvaječné. Skladujte v suchu,
chraňte před teplem.
IT-BIO-006
Zemědělská produkce EU