Jako čistě přírodní sladidlo, získané zahuštěním mízy cukerného javoru, je javorový sirup (spolu s medem a melasou) vynikajícím pomocníkem při nahrazování rafinovaného bílého cukru. Javorový sirup se známkuje podle barvy, a tím i chuti. Čím světlejší barva, tím jemnější méně intenzivní vůně a chuť, a tím dražší sirup. Grade A (Canada No. 1 Light) je velmi světlý jemný a luxusní sirup, vhodný jako dárek. Grade B (Canada No. 2 Medium) je světlý javorový sirup, méně intenzivní javorové chuti. Grade C (Canada No.2 Amber) je nejoblíbenější mezi Evropany a má příjemnou javorovou chuť. Grade D (Canada No. 3 Dark) je tmavý sirup vhodný pro gastronomii a výrobu potravin.
POUŽITÍ:
Grade A je nejjemnější a
nejsvětlejší druh. Je vhodný ke
stolními použití a díky
jemné chuti i pro malé děti. Hodí se
nejlépe k dochucení již hotových
pokrmů: na palačinky, lívance, na bílý
jogurt, do musli a na zmrzinové a ovocné
poháry. Javorovým sirupem můžete při
vaření a pečení nahradit
bílý cukr v poměru 3 díly sirupu za 4
díly cukru.
SLOŽENÍ:
100% zahuštěná míza z javoru
cukrového
VÝŽIVOVÉ
ÚDAJE NA 100 ML:
Energetická hodnota | 1501 kJ/353 kcal |
---|---|
Tuky | 0,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
Sacharidy | 87 g |
z toho cukry | 80 g |
Bílkoviny | 0,7 g |
Sůl | 0,03 g |
Po otevření skladujte v ledničce (1 – 6
°C).
ZEMĚ PŮVODU: Kanada
CZ-BIO-001
Zemědělská produkce Kanada