V Čechách není
používání passaty -
drcených rajčat - zatím
příliš rozšířeno. Na
rozdíl od rajského protlaku se při
výrobě passata nezahušťuje a tak si
uchovává více přirozené
chuti a vůně rajčat než rajský protlak. Můžeme ji
použít místo rajčat do omáček a
polévek v případě, že nám doma
chybí čerstvá rajčata, nebo pokud se chceme
vyhnout jejich zdlouhavému zpracování.
Passata tvoří ideální
základ omáček na těstoviny, polévek,
zeleninových směsí, rajské
polévky a omáčky, leča…
Naše passata byla připravena šetrným
zpracováním čerstvých přirozeně na
slunci do červena uzrálých rajčat,
která byla vypěstována podle zásad
kontrolovaného ekologického
zemědělství. Rajčata uzrála ve
slunečné Umbrii a po sklizni byla rychle
zpracována. Výrobce passaty totiž
používá pouze plody, které vyrostly na
jeho vlastní ekofarmě. Rajčata se tak nemusí po
sklizni dálkově transportovat a výrobce
má dokonalou kontrolu nad tím, jaké
plody při výrobě používá.
SLOŽENÍ:
rozdrcená rajčata z kontrolovaného
ekologického zemědělství
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota | 128 kJ/31 kcal |
---|---|
Tuky | 0,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3 g |
Sacharidy | 4,5 g |
z toho cukry | 3,3 g |
Vláknina | 1,2 g |
Bílkoviny | 1,4 g |
Sůl | 0,03 g |
Pasterováno. Po otevření skladujte při
teplotě do 5 °C a spotřebujte do 4 dnů.
Certifikáty:
IT-BIO-007
Zemědělská produkce EU